Bővül a XONE paletta - Allen & Heath Xone:23C

Íme egy rövid kedvcsináló videó a legújabb Allen&Heath XONE szériás dj keverőpulthoz:

Valamivel korábban jelent meg a XONE 23-as, melynek továbbfejlesztett változata lesz a XONE 23C. Nem sok különbség látszik első ránézésre a két pult között, mégis a C-változat olyan tulajdonságokkal és funkciókkal lett felvértezve, melyek alapján kérdés nélkül az utóbbit választanánk, ha döntenünk kellene a kettő között.



Az Allen&Heath XONE 23C szinte ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik mint a sima 23-as azzal a különbséggel, hogy X:LINK csatlakozóval és egy 4-csatornás, kifejezetten jó minőségű beépített hangkártyával lett ellátva. Az X:LINK csatlakozó lehetőséget biztosít számunkra, hogy a már meglévő X:LINK kompatibilis Allen&Heath eszközünk kommunikálhasson a XONE 23C-vel.



A beépített hangkártya, mely 96kHZ/24bit-es mintavételezésének köszönhetően kiemelkedően jónak számít, bármely DJ szoftverrel kompatibilis. A keverőhöz Mixvibes Cross LE szoftvert kapunk ajándékba, melynek 2 csatornáját akár timecode vezérlés segítségével is használhatunk, melyhez kompatibilis a XONE 23C hangkártyája. A XONE 23C tartalmazza az Allen&Heath keverők legendás filterét. Lehetőségünk van Low-pass és High-pass VCF-ek használatára. Ezt a funkciót egészíti ki két potméter, melyekkel a frekvenciatartományt és a rezonancia mértékét szabályozhatjuk.



Mivel az Allen&Heath XONE 23C nem tartalmaz effekteket, a készülék hátoldalán találunk FX send és return ki és bemeneteket, ahová külső effekt processzor csatlakoztatható. A crossfader kicserélhető a legújabb Innofader-re, így a scratch-et magas szinten űzők számára is tökéletes dj keverő tud lenni a XONE 23C. A mikrofon bemenet és main out kimenet XLR csatlakozók használatával működik.



Természetesen record kimenet is található a hátoldalon, így bármikor rögzíthetjük szettünket egy arra megfelelő eszközzel vagy akár a laptopunk vonalszintű bemenetén keresztül. Hála az égnek a Booth kimenet sem maradt le, melynek külön hangerőszabályzója is van, így a fejhallgatóban történő monitorozás mellett a legkomolyabb dj pultok monitorhangfalait sem kell nélkülöznünk. A kivezérlésjelző jól látható, 9 szegmenses LED-es világítással rendelkezik. A XONE:DB4-es zászlóshajó mintája alapján az acél fedlapon elhelyezkedő kezelőfelület nagyon kényelmes, puha tapintású.



Mindent összegezve, azon túl, hogy az X:LINK-nek köszönhetően megannyi USB portot szabadíthatunk fel a laptopunkon, miközben kontrollereinket és egyéb XONE készülékeinket is egyidőben használhatjuk a 23C-vel, egy igazán jó dj setup lelke tud lenni a XONE 23C. Csak ajánlani tudjuk, ár-érték arányban aligha találunk jobbat.



A termék megvásárolható az onlinedjshop.hu webáruházban ide kattintva.